Slow Roasting
Koffiebonen kunnen op een snelle of langzame manier gebrand worden. Maar wat is nu het verschil en wat doen wij als Roasted Beans?Het snel branden van de groene koffiebonen is een moderne techniek waardoor er in één keer een grote hoeveelheid koffiebonen gebrand kunnen worden en ook nog eens voor een lage prijs. Tijdens het branden wordt er hete lucht naar de groene koffiebonnen gevoerd waardoor deze na een aantal minuten gebrand zijn. Voor grotere producenten is dit ideaal, want op deze manier kunnen zij de koffie voor een zo laag mogelijke prijs verkopen. Toch heeft deze methode ook nadelen: door de snelle branding wordt de koffie vaak bitter en verliezen de verschillende bonen hun unieke smaak. Maar wat gebeurt er dan met langzaam branden, oftewel slow roasting? De groene koffiebonen worden blootgesteld aan een lagere temperatuur voor langere tijd. Hierdoor komen de natuurlijke smaken en aroma’s vrij. Alle smaken die in de koffiebonen verborgen zitten hebben op deze manier de tijd om vrij te komen. Door slow roasting komt de kwaliteit van de koffie en de unieke smaak goed naar voren.