
Supremo
Colombiaanse Arabica koffie heeft zijn eigen kwalificatie en Supremo is de beste kwaliteit. Als groot koffieland weet men als geen ander perfecte kwaliteit te leveren en dat proef je als koffieliefhebber! Een heerlijke zoete koffieboon die handgeplukt wordt in de hooglanden van de Andes.
- Een veelzijdige koffie die geschikt is voor alle koffievarianten.
Koffie uit Colombia.
Deze Colombiaanse koffie komt uit de regio Ridaralda, van verschillende koffieplantages uit de plaatsen Apia en Belén de Umbria.
De koffie wordt verbouwd op een hoogte tussen 1500 – 1650 meter en wordt deels zongedroogd en deels silo gedroogd voordat de balen via Antwerpen in Nederland aankomen.
Nota bene de Nederlanders zijn verantwoordelijk te houden voor het ontstaan van de koffieproductie in Centraal Amerika, omdat zij de koffiestruiken hebben geïntroduceerd in Frans Guyana. Vanuit het huidige Suriname, werd de koffiestruik over het continent verspreid.
Koffie informatie | |
---|---|
Plukmethode | handgeplukt |
Oogstperiode | gehele jaar |
Formaat | screen 17 |
Methode | volledig gewassen |
Cupping informatie | |
---|---|
Aroma | geroosterd |
Smaak | krachtig |
Zuurgraad | medium |
Nasmaak | donker |
Opmerking | een koffie met een volle & donkere smaak |

Excelso
Colombiaanse Arabica koffie heeft zijn eigen kwalificatie. De Excelso is een uitmuntende koffie, maar de koffiebonen zijn iets minder groot dan de Supremo variant. Als groot koffieland weet men als geen ander perfecte kwaliteit te leveren en dat proef je als koffieliefhebber!
Deze koffiebonen zijn decaf koffiebonen. Dit betekent dat de cafeïne uit de bonen is gehaald. Dit kan op verschillende methoden, namelijk op de DCM methode (met chemicalien), CO2 absorptie en volgens de Swiss Water methode. Onze decaf bonen zijn ontdaan van de cafeine door middel van de Swiss Water Methode. Dit is iets duurder, maar van de 3 methoden de meest natuurlijke wijze.
- Een veelzijdige koffie die geschikt is voor alle koffievarianten.
Koffie informatie | |
---|---|
Plukmethode | handgeplukt |
Oogstperiode | gehele jaar |
Formaat | screen 15 |
Methode | volledig gewassen |
Cupping informatie | |
---|---|
Aroma | geroosterd |
Smaak | krachtig |
Zuurgraad | medium |
Nasmaak | donker |
Opmerking | een koffie met een volle & donkere smaak |