
Mokka Djimmah
Een spannende soort koffieboon die groeit in het wild. Hij heeft daardoor een uitgesproken en kleurrijke smaak. Deze bonen hebben tonen van mokka en zijn licht kruidig. Deze koffie vinden we in het zuiden van Ethiopië, op een hoogte van 1500-1800 meter waarbij de struiken in bebost gebied staan. Hierdoor wordt deze boon nog als min of meer wild gezien; een spannende boon voor een lekker bakje koffie!
- De Djimmah koffie is heel geschikt als espressokoffie, hij is pittig en heeft de juiste zuurgraad.
Koffie uit Ethiopië
De bakermat van koffie waar koffie in het wild groeit en waar, volgens de verhalen, ook het woord koffie vandaan komt. Sinds de 9e eeuw wordt koffie al als drank gemaakt in Ethiopië. De ontdekker van koffie… een geit.
Djimmah Arabica
In het zuidwesten van Ethiopië ligt de plaats Jimma. Vanuit de nabijgelegen Illubabor regio komt het grootste percentage Djimmah koffie. Djimmah koffie is goed voor ongeveer 50% van de totale export van koffie uit Ethiopië. De meest bekende gradering de Grade 5 ook wel Mokka Djimmah genoemd.
Koffie informatie | |
---|---|
Plukmethode | handgeplukt |
Oogstperiode | november - februari |
Formaat screen | 15/16 |
Methode | ongewassen |
Cupping informatie | |
---|---|
Aroma | notig |
Smaak | pittig |
Zuurgraad | medium |
Nasmaak | kruidig |
Opmerking | kleurijke smaak, licht kruidig en tonen van mokka |