• Gratis bezorging in Sneek e.o.
  • Levering in 2 tot 5 werkdagen

Verzending en kosten

Wij verzenden onze koffie, thee, accessoires  en koffiemachines met DHL. De levertijden en verzendkosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Lees hieronder meer informatie. Vanaf € 35,- is de verzending altijd gratis door heel Nederland! 

 

Wat is jullie levertijd?

Als je op werkdagen voor 12.00 uur besteld heb je in 99% van de gevallen de koffie binnen 2-5 werkdagen in huis!

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland gelden de volgende tarieven:

 

Tot 750 gram € 3,95

Tot € 35,-  € 5,75

Vanaf € 35,-  gratis verzending

Waar verzenden wij naar toe?

Wij verzenden alleen binnen Nederland.

Koffie

Lees hier de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden over onze koffie's.

 

Wat is specialty koffie?

Koffie die verbouwd is in specifieke micro-klimaten, het terroir van deze plek geeft deze koffie zijn unieke smaak. Koffie met een cupping score tussen de 80 en 100 punten, en ook de rol van de brander en barista zijn van enorme invloed!

Wat is single origin koffie?

Single Origin koffie betreft koffiebonen die afkomstig zijn uit een bepaalde regio, plantage of zelfs een deel van een plantage. Onze Single Origin koffie is altijd traceerbaar, waardoor je altijd weet waar deze vandaan komt, hoe de koffie is geproduceerd en eigenlijk alle andere relevante informatie om een kwalitatief hoogstaand product te kunnen garanderen. Single Origin koffiebonen hebben unieke eigenschappen omdat deze vaak van specialistische plantages komen en dan ook als op zichzelf staande koffie het beste tot zijn recht komt. 

Wat bedoelen jullie met zet advies?

Sommige koffiebonen zijn lichter gebrand dan andere koffiebonen. Deze komen bijvoorbeeld in een mildere branding beter tot hun recht, wat een betere smaakbeleving geeft. Wij raden lichter gebrande koffie's aan voor slowcoffee zetmethodes zoals een filtermachine, V60 of bijvoorbeeld een Chemex.

 

Espresso koffiebonen zijn vaak donkerder gebrand. Espresso liefhebbers hebben meestal een voorkeur voor een wat pittigere smaak. Door de hoge druk van een espressoapparaat komt deze donkere branding beter tot zijn recht. Wij raden de donkerdere branding aan voor een espressoapparaat of een Percolator. 

 

Uiteraard is het slechts een zetadvies. Als jij een liefhebber bent van een fruitige, lichte, espresso kunnen bonen met een filteradvies daar prima voor gebruikt worden. Of ben je fan van een donker gebrande koffie in je Chemex, dan kan dit uiteraard ook. Let op: dit heeft niks met de maling te maken.

Vers gebrande koffiebonen

Veel draait bij ons om de versheid van onze koffie. Lees hierover de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden. 

 

Hoe vers is jullie koffie?

Onze koffie wordt gebrand op bestelling en wij hebben dus een minimale voorraad. Als je bestelling niet voorradig is in de vorm van gebrande koffie wordt deze zo snel mogelijk verzonden.

I.v.m. de minimale voorraad die wij hanteren is de koffie uit de webshop bij levering nooit ouder dan 2 weken. 

Wat betekent 'branddatum' en hoelang is mijn koffie houdbaar?

De branddatum op onze koffie geeft aan wanneer de koffie is gebrand. Onze koffie is het lekkerst wanneer deze een week na branding, maar uiterlijk 6-8 weken na branding geconsumeerd wordt. Na deze periode zal de smaak van de koffie snel minder worden. Wij raden dan ook altijd aan de hoeveelheid koffie te bestellen welke in deze periode gedronken wordt. Wij branden koffie altijd vers op bestelling.

Gemalen koffie gaat veel sneller achteruit en verliest na een week al zijn smaak en wordt vlak. We adviseren daarom altijd om ongemalen bonen te kopen, en zelf per koffiemoment de bonen te malen met een eigen koffiemolentje.

Hoe kan ik de koffie het beste bewaren?

Koffie blijft het lekkerst op een droge en donkere plaats. De grootste vijanden van koffie zijn namelijk licht, vocht en extreme temperaturen. De zak waarin de koffiebonen worden geleverd is duurzaam, stevig en volledig luchtdicht met een ventiel. In deze zakken is de koffie prima te bewaren. 

Meer vragen? stel ze hier