• Gratis bezorging in Sneek
  • Gratis verzending v.a. € 35,-
Home » Meer over onze koffies

Eerlijke prijsverdeling

 

De prijsverdeling verschilt per koffie, maar gemiddeld genomen is dit de verdeling van onze koffies.

De prijsverdeling
Koffieboer Hoe mooier de koffie, hoe beter de prijs voor de boer. Doordat koffiewereld eraan went dat kwaliteit iets mag kosten. En de boer intrinsiek wordt gemotiveerd om het jaar erop nóg mooiere koffies te produceren voor een nóg betere prijs.
Importeur Door de huidige digitale communicatiemiddelen is het meer dan ooit mogelijk om rechtstreeks in contact te komen met lokale koffieboeren. Wij staan voor duurzame en gelijkwaardige relaties met koffieboeren. Op deze wijze wordt meer evenwicht gecreëren in een onevenwichtig verdeelde koffieketen waarbij een aantal grote westerse koffiepartijen de markt domineren. Eerlijke prijzen en rechtstreekse handel waar we transparant mee omgaan.
Kosten Kosten voor kwalitatieve verpakkingen, het branden van de groene bonen en de verzending.
Roasted Beans Wij betalen de boeren vaak 25 -100% meer dan de Fairtrade prijs. Zo dragen wij bij aan een duurzame koffiemarkt. In onze branderij branden wij de groene koffie volgens eigen recept, verpakken deze en sturen het direct naar je toe.

Mokka Djimmah

Een spannende soort koffieboon die groeit in het wild. Hij heeft daardoor een uitgesproken en kleurrijke smaak. Deze bonen hebben tonen van mokka en zijn licht kruidig. Deze koffie vinden we in het zuiden van Ethiopië, op een hoogte van 1500-1800 meter waarbij de struiken in bebost gebied staan. Hierdoor wordt deze boon nog als min of meer wild gezien; een spannende boon voor een lekker bakje koffie!

 

  • De Djimmah koffie is heel geschikt als espressokoffie, hij is pittig en heeft de juiste zuurgraad.

 

Koffie uit Ethiopië.

De bakermat van koffie waar koffie in het wild groeit en waar, volgens de verhalen, ook het woord koffie vandaan komt. Sinds de 9e eeuw wordt koffie al als drank gemaakt in Ethiopië. De ontdekker van koffie… een geit.

 

Djimmah Arabica

In het zuidwesten van Ethiopië ligt de plaats Jimma. Vanuit de nabijgelegen Illubabor regio komt het grootste percentage Djimmah koffie. Djimmah koffie is goed voor ongeveer 50% van de totale export van koffie uit Ethiopië. De meest bekende gradering de Grade 5 ook wel Mocca Djimmah genoemd.

 

Koffie informatie
Plukmethode handgeplukt
Oogstperiode november - februari
Formaat screen 15/16
Methode ongewassen
Cupping informatie
Aroma notig
Smaak pittig
Zuurgraad medium
Nasmaak kruidig
Opmerking kleurijke smaak, licht kruidig en tonen van mokka

UITVERKOCHT - TOT NIEUWE VOORRAAD BESCHIKBAAR IS

Blue Sonla

Een unieke boon uit een land dat we vooral kennen van de grootschalige Robusta productie. Deze specialty Arabica is echter wezenlijk anders! Een hele mooie boon met een uniek profiel. Probeer deze boon nu zelf en ontdek Vietnam als specialty Arabica-land.

 

  • Een milde koffie met zachte afdronk, uitermate geschikt voor een evenwichtige Lungo.

 

Koffie uit Vietnam

Vietnam heeft op dit moment ongeveer 14% van de wereldmarkt in koffie in handen. En is dus nummer 2 op de wereldranglijst. In Azië is Vietnam de grootste producent van koffie. Dit komt vooral omdat de regering van Vietnam vanaf 1986 flink heeft geïnvesteerd in de productie van koffie.

 

Geografische informatie:
locatie: Son La (gelegen in noord-west Vietnam)
hoogte: 800-1400 m
temperatuur: 8-35 graden Celsius

Koffie informatie
Plukmethode handgepluk
Oogstperiode oktober - januari
Formaat screen 18
Methode volledig gewassen
Cupping informatie
Aroma floraal
Smaak mild
Zuurgraad medium
Nasmaak zoet
Opmerking consistent, gebalanceerd en soepele nasmaak. Tonen van sinaasappel

Supremo

Colombiaanse Arabica koffie heeft zijn eigen kwalificatie en Supremo is de beste kwaliteit. Als groot koffieland weet men als geen ander perfecte kwaliteit te leveren en dat proef je als koffieliefhebber! Een heerlijke zoete koffieboon die handgeplukt wordt in de hooglanden van de Andes.

 

  • Een veelzijdige koffie die geschikt is voor alle koffievarianten.

 

Koffie uit Colombia.

Deze Colombiaanse koffie komt uit de regio Ridaralda, van verschillende koffieplantages uit de plaatsen Apia en Belén de Umbria.
De koffie wordt verbouwd op een hoogte tussen 1500 – 1650 meter en wordt deels zongedroogd en deels silo gedroogd voordat de balen via Antwerpen in Nederland aankomen.

 

Nota bene de Nederlanders zijn verantwoordelijk te houden voor het ontstaan van de koffieproductie in Centraal Amerika, omdat zij de koffiestruiken hebben geïntroduceerd in Frans Guyana. Vanuit het huidige Suriname, werd de koffiestruik over het continent verspreid.

Koffie informatie
Plukmethode handgeplukt
Oogstperiode gehele jaar
Formaat screen 17
Methode volledig gewassen
Cupping informatie
Aroma geroosterd
Smaak krachtig
Zuurgraad medium
Nasmaak donker
Opmerking een koffie met een volle & donkere smaak

Excelso

Colombiaanse Arabica koffie heeft zijn eigen kwalificatie. De Excelso is een uitmuntende koffie, maar de koffiebonen zijn iets minder groot dan de Supremo variant. Als groot koffieland weet men als geen ander perfecte kwaliteit te leveren en dat proef je als koffieliefhebber!

 

Deze koffiebonen zijn decaf koffiebonen. Dit betekent dat de cafeïne uit de bonen is gehaald. Dit kan op verschillende methoden, namelijk op de DCM methode (met chemicalien), CO2 absorptie en volgens de Swiss Water methode. Onze decaf bonen zijn ontdaan van de cafeine door middel van de Swiss Water Methode. Dit is iets duurder, maar van de 3 methoden de meest natuurlijke wijze.

 

  • Een veelzijdige koffie die geschikt is voor alle koffievarianten.

 

Koffie uit Colombia.

Nota bene de Nederlanders zijn verantwoordelijk te houden voor het ontstaan van de koffieproductie in Centraal Amerika, omdat zij de koffiestruiken hebben geïntroduceerd in Frans Guyana. Vanuit het huidige Suriname, werd de koffiestruik over het continent verspreid.

Koffie informatie
Plukmethode handgeplukt
Oogstperiode gehele jaar
Formaat screen 15
Methode volledig gewassen
Cupping informatie
Aroma geroosterd
Smaak krachtig
Zuurgraad medium
Nasmaak donker
Opmerking een koffie met een volle & donkere smaak